Jdi na obsah Jdi na menu
 


Voda a Sdružení pro Černou Horu

19. 7. 2009
Aktivity Sdružení pro Černou Horu v problematice vody v Černé Hoře:

- uspořádali jsme Besedu o vodě I, která se uskutečnila v pondělí 16. března 2009 v 18 hodin na „zámečku“ za účasti cca dvou set návštěvníků a řady hostů (Jiří Fusek, Bohumil Hlavička, František Sivera, Miroslav Klos, Miloslava Soldánová, Josef Gut, Odřich Dryšl, Karel Odehnal).

- iniciovali jsme vznik pracovní skupiny ve složení Jiří Rydval, Pavel Musil, Luboš Fanta a Richard Sladký; pracovní skupina zorganizovala sběr otázek od občanů (20. 4. - 7. 5. 2009), cca 100 došlých otázek zpracovala a předala k zodpovězení vodárenským společnostem. Ty vydaly časopis H2O a dále šestnáctistránkový text; oba dokumenty byly bezplatně doručeny do všech černohorských domácností.

- ve spolupráci s městysem Černá Hora jsme uspořádali Besedu o vodě II, která se uskutečnila ve čtvrtek 25. června 2009 v 18 hodin na "zámečku" za účasti cca stovky návštěvníků a desítky hostů (Jiří Fusek, Bohumil Hlavička, Miroslav Klos, Miloslava Soldánová, Josef Gut, Jindřich Král, František Sivera, Oldřich Dryšl, Pavel Zaoral, Petr Sojka, Jiří Šafář, Jaroslav Dohnálek).

Role Sdružení pro Černou Horu byla pouze koordinační, kdy jsme reagovali na poptávku veřejnosti po besedách a po informacích. Oficiální stanovisko Sdružení pro Černou Horu ke sporu o vodu nikde nenajdete, protože neexistuje.

 


 

Náhledy fotografií ze složky Beseda o Vodě I